Je hebt verschillende soorten van dressuur zoals

 

Stekdressuur: dit ontstaat wanneer karpers steeds op dezelfde plekken gehaakt worden, waardoor ze deze plekken als gevaarlijk beschouwen of zelfs geheel vermijden.

 

Aasdressuur: ook hierbij als de karper steeds gehaakt wordt op bepaald aas/voer al dan niet in combinatie met bepaalde kleur/ geurstoffen zal de karper dit aas ook als gevaarlijk beschouwen.

 

(Onder)lijn dressuur: door het haken van karpers in combinatie met daar waar altijd (strakke) vislijnen zijn, worden de vislijnen dan ook door karpers als gevaarlijk gezien evenals lood e.d.

           Dressuur valt te doorbreken belangrijkste regel hierbij is

 

                      DOE ANDERS DAN ANDERE VISSERS !!!

 

Stekdressuur: heb je bv een hotspot die nu niks meer oplevert probeer het dan bv een stuk verderop. Voer iedere dag op dezelfde tijd (laat de karper vertrouwd raken met de plek) en ga het dan eens na een paar dagen proberen.

 

Aasdressuur: experimenteer eens met de vormgeving, kleur, geur en smaakstoffen van het aas. De manier van aanbieding enz.  

 

(Onder)lijn dressuur: om de lijn op de bodem te houden kan je bv een toploodje gebruiken, op een donkere bodem bv een donkere lijn en een lichtere bodem bv fluor carbon lijn, het lood zou je bv met een brander de toplaag kunnen laten smelten en dan door bv zand rollen (doe dit wel door het loodje met een schroevendraaier of zo rond te rollen en NIET met je vingers) en zo zijn er veel manieren om de karper te misleiden.

 

Ga zelf dingen uitproberen rekening houdende met het boven staande en kijk hierbij door de ogen van de karper.

Doorbreken van dressuur

D R E S S U U R