De meest spannende en adrenaline verhogende manier van karpervissen, of je nu vist met de korst, kattenbrokken of de kunstvlieg, zodra de karper het aas pakt, de lijn strak loopt en de molen begint te gieren en je hartslag naar 220 slagen per minuut stijgt, begint het feest.

 

Vouw de broodkorst dubbel en doe de haak erdoorheen.

Korst even nat maken waardoor deze makkelijker werpt.

Werpt de korst over de karpers heen en haal deze langzaam in tot deze tussen de andere korsten ligt, als de karper de korst pakt wacht met aanslaan totdat de lijn strak loopt.

 

 

                 Zodra je op de stek bent eerst het water goed verkennen,

als je karper ziet dan eerst wat korsten voeren en wachten met ingooien tot                                      de karpers de korsten pakken

 

Vaak wordt gevraagd welke kattenbrokken of hondenbrokken zijn geschikt, alle brokken die drijven zijn goed.

 

Zodra de karpers de strijd aangaan om de brokjes wordt alles

gepakt (als het maar drijft) dus ook een stukje kurk of foam   

Brokken met een gaatje laten zich makkelijk op de haak plaatsen (elastiek door het gaatje heen en dan om brokje heen vouwen)

Heeft het brokje geen gaatje boor je er zelf een gaatje in.

Voor het voeren kan je het beste de voerschep gebruiken. Vroeger werd ook wel de katapult gebruikt maar dat is verboden. Nieuw is de spomb werkt ook goed, of je gebruikt een voerboot

 

Vis je op afstand dan kan je voor extra werpgewicht een floater  of  buldo gebruiken.

De meest gunstigste tijd om met de kunstvlieg karper te vangen is in de maanden juni t/m augustus wanneer het oppervlakte water lekker warm is.

 

 

Als aas kun je gebruik maken van een imitatie van een zalmeitje, een broodvlok imitatie of een nimf

 

 

Lokaliseer de karper en werp het zalmeitje over de karper heen, trek het voorzichtig voor zijn bek, het zalmeitje zakt nu langzaam weg, wat het moment is dat de karper zal toehappen. Het gebruik van een beetindicator vergemakkelijkt het vissen.

 

TIP: het is ook handig om een elastiekje op de haaksteel vast te maken en de broodkorst hierin te bevestigen.

Bij gebruik van een nylon lijn kun je deze eventueel invetten met zuurvrije vaseline zodat de lijn beter blijft drijven.

Met de broodkorst

Met kattenbrokken

Met de kunstvlieg

D R I J V E N D   O P   K A R P E R   V I S S E N