Met een licht wakertje tussen de ogen of piepschuim aan de lijn is het altijd een hele beleving als het wakertje of piepschuim omhoog schiet.

Een licht pennetje met wat zoete mais, aardappeltje of eventueel zelf gebrouwd zacht deegje met wat smaak en geurstof zal het over het algemeen goed doen

Maak eerst wat voerplekjes met zoete mais, hennep en eventueel nog wat tijgernoten, duivenvoer en of kikkererwten op plekken waar karper zich meestal bevindt zoals bij waterlelies, bruggen, overhangende bosjes enz. Bevis een stek ongeveer een kwartiertje en ga dan naar de volgende stek.

 

Bij het afstellen van de dobber

        houd eerste loodje

ongeveer 15 tot 20 centimeter

             van haak af

Omdat je dicht bij de kant vist is het belangrijk dat je je zo stil mogelijk voortbeweegt en minimaal 3 meter van de kant af blijft

 

Meer info penvissen.nl

Als je met 1 of 2 maiskorreltjes vist kan je eventueel een klein schuifloodje gebruiken want dan heb je  iets meer gewicht om het aas bv onder de overhangende takken of bosjes te plaatsen.

Deze methode wordt niet veel gebruikt want als er een beetje wind of een lichte stroming staat moet je het wakertje verzwaren waardoor het effect weg is.

 

Freelining is vrij simpel, een soepele hengel lijn erdoor heen haak eraan zelf gemaakt deegje op de haak en klaar. Met deze methode zal de karper weinig weerstand voelen als hij er met het aas vandoor gaat .

Freelining

vergeet hierbij de hondenbrokken uit blik niet, worden ook zeer leuke vangsten mee gedaan

P E N V I S S E N  -  F R E E L I N I N G